Polica privatnosti podataka


Zaštita osobnih podataka naših kupaca i potencijalnih korisnika nam je veoma važna. Zaštita osobnih podataka i mi prilagođavamo svoje stranice nadležnim zakonima. Zaštita privatnosti tijekom korištenja naših stranica nam je prioritet. Stoga molimo pažljivo pročitajte dolje navedene upute o korištenju osobnih podataka unutar naše tvrtke.

Koje informacije prikupljamo?

Prikupljamo informacije koje unesete u formulare na našim stranicama.
Ako želite aktivno sudjelovati, od Vas može se može zatražiti da unesete ime, email adresu ili broj telefona, ovisno o potrebi. Međutim, stranice možete također posjetiti i pregledati anonimno.
Neovisni distributeri, uključujući Google, koriste kolačiće kako bi prikazivali oglase u skladu sa prethodnim posjetama korisnika stranicama.
DoubleClick kolačići omogućavaju Google-u i njegovim partnerima da korisnicima prikazuju oglase na osnovu posjeta naših stranica, i/ili na osnovu posjeta drugim stranicama na Internetu.
Korisnici mogu onemogućiti DoubleClick kolačić za oglašavanje ovisno o interesu, tako što će posjetiti stranicu “Upravljanje vašim Google oglasima”.
http://www.google.com/ads/preferences/ (Upravljanje vašim Google oglasima) http://www.aboutads.info/

Za što koristimo ove informacije?

Informacije koje prikupljamo od Vas možemo koristiti na slijedeće načine:

Kako bismo uskladili prikaz sa Vašim interesima(informacije nam mogu pomoći da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe)
Da unaprijedimo naše stranice (mi kontinuirano radimo na poboljšanjima stranice, a bazirano na informacijama i savjetima koje dobijemo od Vas)
Da Vas kontaktiramo ili šaljemo periodične email poruke, ako želite
Email adresa koju nam dostavite može biti korištena da Vam na nju pošaljemo dodatne informacije, odgovorimo na Vaše upite, i/ili zahtjeve ili pitanja.
Kako čuvamo Vaše inforomacije?

Mi smo implementirali mnoštvo zaštitnih mjera u cilju očuvanja sigurnosti Vaših privatnih informacija kada ih unesete, pošaljete ili pristupate putem naših stranica.

Da li mi koristimo “kolačiće”?

Da. “Kolačići” su mali fajlovi koje stranice ili pružatelji usluga šalju na Vaše računalo kroz web preglednik (ukoliko to Vi dozvolite) i oni omogućavaju da stranice ili pružatelji usluga prepoznaju Vaš preglednik i na taj način snime i sačuvaju određene informacije. Mi koristimo kolačiće kako bismo sačuvali Vaše postavke za Vaše slijedeće posjete stranicama (naši kolačići), i također u procesu analize podataka o prometu i korištenja stranica (Google Analytics kolačići) da bi na taj način bili u mogućnosti ponuditi Vam bolju uslugu i više funkcionalnosti. Mi možemo takvu analizu provesti u suradnji s nezavisnim pružateljima usluga da bi smo što bolje razumjeli potrebe naših korisnika. Ti nezavisni pružatelji usluga nemaju pravo korištenja informacija sakupljenih s naše strane, osim u svrhu analize podataka s ciljem poboljšanja stranica.

Google Analytics

Mi koristimo standardne Google Analytics funkcije, i dodatne oglašivačke funkcije, uključujući:

Ponovno oglašavanje preko Google analitike
Izvještavanje o prikazima na Google mreži multimedijalnog oglašavanja
Integracije DoubleClick platforme
Izvještaji Google analitike o demografskim kategorijama i interesima
Korisnici mogu onemogućiti funkcije oglašavanja Google analitike sa strane http://www.google.com/ads/preferences/ (Upravljanje vašim Google oglasima), i / ili korištenjem https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ (dodatka za onemogućavanje Google analitike).

Log dokumenti

Kao i mnogi drugi sajtovi, www.zepter.hr takodje koristi log dokumente. Informacije koje se čuvaju u njima uključuju internet protokol (IP) adrese, tip preglednika, podatke o internet pružatelju usluga (ISP), vremenski zapis, podatke o dolaznim i odlaznim stranama, broj klikova kako bi se analizirali trendovi i omogućila administracija stranica, pratio tok posjeta i prikupile demografske informacije. IP adrese, i ostale informacije nisu informacije na osnovu kojih se može utvrditi osobni identitet korisnika.

Facebook

Pored standardnih, koristimo i dodatne oglašivačke funkcije, kao sto su:
– Ponovno oglasavanje preko Facebook Pixel-a (Remarketing)
Korisnici mogu onemogućiti ovu funkciju sa strane https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

Prikupljanje podataka

Ove stranice koriste alate koji vode sakupljaju Vaših zahtjeva za učitavanjem strana i proslijeđuje neke elemente pretraživačima da bi im omogućio bolje indeksiranje stranica. Mi kontroliramo konfiguraciju takvih alata i odgovorni smo za informacije koje se šalju pretraživačima.

Da li mi djelimo neke informacije sa trećim stranama?

Mi ne prodajemo, ne mjenjamo, niti na bilo koji način dijelimo informacije na osnovu kojih se može utvrditi osobni identitet. Ovo ne uključuje treće strane od povjerenja koje nam pomažu na održavanju stranica i u poslu, ili da Vama osiguraju neku od usluga, a sve dok treće strane pristaju da drže takve podatke poverljivim.

Mi možemo dostaviti Vaše informacije ukoliko vjerujemo da to zakon nalaže, ili da bi smo proveli naša pravila, ili da zaštitimo naša prava ili prava drugih, vlasništvo ili sigurnost. Međutim, informacije pomoću kojih nije moguće identificirati korisnike, možemo djeliti sa trećim stranama u marketinške, reklamne i druge svrhe.

Odlazni linkovi

Povremeno, a na osnovu naše procjene, možemo ponuditi proizvode i usluge trećih strana na našim stranicama. Te treće strane imaju svoja / zasebna pravila o privatnosti. Zbog toga mi nismo odgovorni za sadržaj koji se nalazi i aktivnosti koje se dogode na tim povezanim stranicama. Ipak, mi se trudimo sačuvati integritet naših sstranica, i svako Vaše mišljenje koje nam dostavite o tim stranicama je dobrodošlo.

Usklađeno sa California Online Privacy Protection Act

Mi cjenimo Vašu privatnost i poduzeli smo neophodne mjere radi usklađivanja sa California Online Privacy Protection Act. Stoga mi ne distribuiramo Vaše osobne informacije sa trećim stranama bez vašeg pristanka.

Uskladjenost sa zakonom o zaštiti privatnosti djece online (COPPA)

Mi smo u skladu sa COPPA (Childrens Online Privacy Protection Act), mi ne prikupljamo informacije od osoba mlđih od 13 godina. Naše stranice, proizvodi i usluge su usmjereni prema osobama 13 i više godina starosti.

Vaše prihvaćanje

Vaše korištenje naših stranica ujedno je i Vaše prihvaćanje naših pravila o privatnosti.

Izmjene pravila

Ukoliko odlučimo napraviti izmjene police o privatnosti, objavit ćemo te izmjene na ovoj strani.

Kontakt

Ukoliko postoje bilo kakva pitanja u vezi ove police, možete nas kontaktirati putem ovog formurala
https://shop.zepter.hr/footer/company/kontaktirajte-nas
ili telefonom na (+385) 6306 444
ili direktno putem email-a na zepinfo@zepter.hr